İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitimleri

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitimleri  Sürüyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende projesi kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilerde ilk yardım bilincini artırmak ve yaralanma riskini azaltmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Müdürlük, öğretmenlere yönelik İlk Yardım Eğitimi kursları düzenliyor ve öğrenci ve velilere de farkındalık eğitimleri veriyor. Bu sayede tüm öğretmenlerin ilk yardım eğitimi alması ve öğrencilerin ve çevrenin güvence altına alınması hedefleniyor. Ayrıca, öğrencilere ve velilere yönelik eğitimlerle toplumda ilk yardım bilincinin artırılması amaçlanıyor.

<yoastmark class=

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz döneminde düzenlediği kurslara da yoğun ilgiyle devam ediyor. Gönüllü öğretmenler ve eğitim yöneticileri, yeni dönemde öğrencilerini daha güvenli bir ortamda karşılamak için çalışıyor. Bu çalışma ile 10 öğretmene, 300 öğrenciye, 4000 veliye ulaşıldı. Ayrıca, müdürlük personeli, yemekhane personeli, okul hemşireleri, AFAD gönüllüleri, servis şoförleri, memurlar ve okul hizmetlileri de eğitim almaktadır.

Çocukların sağlıklı bir eğitim ortamında yetiştirilmesi, öğretmenlerin ve okul paydaşlarının kazalara ve acil durumlara önleyici ve koruyucu müdahale yapabilme becerisine sahip olmaları için düzenlenen kurs ve eğitimlerle farkındalık oluşturulmaktadır.

Sağlık öğretmeni ve aynı zamanda ilk yardım eğitmeni olan Ayşen Dayı, doğru bir şekilde ilk yardım müdahalesinin önemine vurgu yaparak, ilk yardım bilgi ve becerilerine sahip olmanın hayati önem taşıdığını belirtmektedir.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitimleri

Eğitmen Özlem Polat ise kurslarda öğrenilen bilgilerin hayatın her alanında kullanılabileceğini örneklerle açıklamaktadır. Bir öğretmen toplu taşıma aracında fenalaşan bir kişiye. eğitimde öğrendiği ilk yardım uygulamalarını başarıyla uygulamıştır.

ilk yardım becerilerine sahip olmak herkesin günlük hayatta ihtiyaç duyabileceği bir yetenektir.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitimleri devam edecek

Bir yanıt yazın